שלום לכולם,
בפוסט זה אני מנסה להעלות את מודעות תפקוד הלוקו הישראלי של אובונטו, לכל פעילי אובונטו למניהם בארץ. אם אינכם קשורים לאובונטו אני מניח שפוסט זה גם לא יעניין אותכם.
הכל התחיל מזה שהיה היום מפגש למתרגמים, ואף אחד לא ידע על זה בארץ… היו שם אולי עשרה מתרגמים, וגם זה בקושי (גילוי נאות: אני באותה העת השלמתי שעות שינה). איך דבר כזה קורה? מאוד פשוט. לוקו לא מאורגן!
קודם כל, מה הוא לוקו?!
ובכן, קבוצת הלוקו או בלעז LoCo הינה הקשורה בלוקליזצית אובונטו, הבאתו והתאמתו לארץ מסוימת, השם LoCo הינו קיצור של Local Community.
אז מה הבעיה? יש לנו גם צוות מתרגמים וגם צוות תומכים!
הבעיה היא שקבוצת הלוקו הישראלית היא למעשה כרגע קבוצת הלוקו הכי לא מאורגנת ומסודרת מבין כל הקבוצות. יש לנו קבוצת תומכים טכניים, שחלקם אפילו לא מכירים את המונח לוקו, קבוצת מתרגמים, שאני לא בטוח שכולם מודעים שהם לוקחים חלק בלוקו הישראלי, כותבי מדריכים…
בקיצור, יש לנו בעיה: מאז שסיוון עזב את הלוקו (והוא עזב ממש מזמן) לא היתה שום התקדמות מסודרת של הלוקו… ואני לא בא לאף אחד בטענות, אני רק מעלה את הנושא. עכשיו צריך לעשות עם זה משהו.
קודם כל, צריך שיהיה ללוקו עמוד בוויקי של אובונטו. כלומר יש עמוד כזה, אבל מי יודע עליו…? ארבעה אנשים? והעמוד הזה לא מעודכן בכלל, לדוגמה הוא מציג פרוייקט בשם HeBuntu. מישהו שמע על זה? כי לא צריך פרוייקט כזה יותר… והדף לא מתעדכן, וזה מתפקידו של הלוקו לעדכן את הדף הזה.
שנית, הצ’אט עדיין בבעלותו של סיוון, מה שצריך להשתנות. קוד ההתנהגות של אובונטו אומר שמנהל שעוזב צריך למצוא לו מחליף ולהעביר לו את הסמכויות וכמובן ללמד אותו מה צריך לעשות.
הוויקי – מבחינת אובונטו אין להם שום בעיה לסדר לנו וויקי על השרתים שלנו, ועוד בעברית, כך גם נזכה לקבל את העיצוב האובונטואי שלהם וגם לא נצטרך לדאוג בקשר לשדרוגים וכיוצא בזאת.
קבוצת הלוקו בלאנצ’פד צריכה להכיל רק אנשים פעילים בלוקו, ולהיות מנוהלת רק על־יד אנשים פעילים בלוקו. כמו־כן כרגע ישנi שתי קבוצות (ubuntu-il ו־ubuntu-israel), שצריכות להתאחד (ולא ברור למה הקבוצה השנייה נוצרה בכלל, לקח לי בדיוק עשר דקות להשיג את סיוון שהיה האחראי על הקבוצה הקודמת.
רשימת דיוור, יש אחת כזו, למה לא משתמשים בה? כל קבוצה מאורגנת משתמשת ברשימת דיוור… הגיע הזמן שגם אנחנו.
הפורום – יש לנו פורום מאוד תוסס וקהילתי, צריך להבהיר שהוא חלק מהלוקו, ולדאוג שתהיה בו תזוזה כל הזמן. כרגע ישנם שני מנהלים ראשיים קבועים, ולמעשה ההנהלה די קבועה. כמו־כן, רק המנהלים צריכים לבחור מי ינהל, הם לא צריכים לתת למשתמשים אפשרות לבקש ניהול, אלא להגיד בעצמם “או! הוא נראה לנו מתאים לניהול” ולשלוח לו הודעה פרטית כדי לברר האם הוא מעוניין.
ההנהלה צריכה לדעת להעביר את הניהול הלאה כל הזמן, כדי לגרום לזרימה בניהול. מי שלא פעיל יורד מההנהלה, ומי שכן פעיל בוחר מי ימשיך. כל משתמש שמקבל ניהול צריך לדעת שהוא יצטרך לעזוב ברגע שיפסיק להיות פעיל, אחרת הקהילה תתחיל לגסוס עד מוות בייסורים. חלק זה נכון גם לגבי הלוקו כולו, פשוט כרגע אין לוקו, יש יותר פורום.
כתובת – בעבר לקהילה הייתה את הכתובת ubuntu-il.org, לא ברור למה אבל אין לנו אותה יותר. כדי לקבל את הכתובת חזרה סך־הכל צריך לשלוח מייל ולבקש שיפנו את ה־DNS שלנו לכתובת הזו.. צריך להעשות..
.
לא מזמן שלחתי לדולב הודעה דומה, מתוך מחשבה שהוא מנהל את הפורום ולכן הוא גם צריך לטפל בענייני הלוקו, אך אני רואה שהדברים לא מתבצעים, ואולי פשוט אין לו זמן. לכן אני מאמין שהוא צריך או להיות פעיל ולקדם את צרכי הקהילה, ולסדר כבר את ענייני הלוקו, או שהוא צריך להכניס מנהלים חדשים שיחליפו אותו (ראו פסקה על הפורום), וזו טענתי היחידה לדולב, כי חוץ מזה הוא מנהל נהדר.
למעשה הטיפול בלוקו כרגע בידיים של סיוון שלא נמצא ודולב שהולך ונהיה פעיל פחות (ואני מניח שכל אחד והסיבות שלו), אני חושב שהגיע הזמן להתחיל לעשות שינויים בהנהלת הלוקו, ובדרך ההתייחסות שלה, כי אנחנו הרבה מאחורי כולם.
נ.ב – לפעילי הלוקו למניהם, תוכלו להתעדכן בנושאי הלוקו מכאן: http://fridge.ubuntu.com/calendar
דור.
קודם כל אני שמח שהנושא מועלה, תמיד נחמד לדעת שלאנשים אכפת.
קצת הערות:
לאיזה מפגש מתרגמים אתה מתכוון, זה https://wiki.ubuntu.com/TranslatingUbuntu/Events/Meetings/Minutes/2009-07-02 ?
קבוצת לוקו לאו דווקא קשורה ללוקליזציה (במובן הטכני), היא יכולה להיות גם סתם קבוצה של משתמשים שעושים פעילויות לקידום אובונטו.
קבוצות הלוקו בלאנצ’פד: הבעלים של ubuntu-israel הוא Adam Teumim ולא כל כך פשוט להשיג אותו. בעיקר מהסיבה הזו נפתחה ubuntu-il וניתן לראות הסברים נוספים בפורום.
איחוד שתי הקבוצות תלוי ועומד ב- Community Council, כרגע ללא טיפול על ידם.
בנוגע לניהול הלוקו, אין ספק שניתן לעשות יותר, אך בסופו של יום אני לא רואה שאנשים מציעים את עצמם לעמוד בראש הלוקו או להיות LoCo Contact (למרות שלהיות איש קשר לאו דווקא אומר ניהול הלוקו).
ובכל מקרה, קידום נושאים לא בהכרח אומר שחייבים תפקיד מוגדר, למרות שזה יכול לסייע.
אייל
שלום אייל, קודם־כל תודה התגובה הרצינית.
מפגש: כן, בדיוק על המפגש הזה אני מדבר, למעשה אין יותר מדי מקום לבול, זהו המפגש היחידי שהיה עד כה למתרגמים.
קבוצת לוקו: יתוקן בפוסט.
קבוצה בלאנצ’פד: אם כך, זו לא ממש בעיה, פשוט נבקש איחוד, לאור הסיבה, אני לא רואה שום בעיה לאיחוד.
בקשר לניהול בלוקו: אני לא מאמין שמישהו צריך לבקש את התפקיד אלא ההפך. אדם שכרגע בעל סמכות בלוקו (ולא משנה אם הוא הלידר או לא, פשוט האדם בעל הכי הרבה סמכות) צריך לראות מי האנשים הפעילים, ולהציע להם תפקידים בהתאם, כמובן לדאוג לא להציע ישר את כל התפקידים, אלא קודם כל למצוא תפקיד לראש הלוקו, ומשם לרדת בתפקידים לאט לאט.
עם זאת, אם אתה מעוניין להיות הראש לוקו, ויש לך מספיק זמן (יש?), לדעתי אתה מתאים…
דור.
רגע, לא הבנתי, בסוף יש ויקי? – אז למה היא לא מקושרת?
לאה: אין ויקי. יש את הויקי של אובונטו העולמי, שבו יש ללוקו עמוד.
מבחינתי, המבחן העיקרי של הקהילה הישראלית היא העובדה שתהיה לה השפעה בקהילה הבין לאומית, ושנושאים שונים הקשורים לאובונטו יפסיקו להגיע אלי בתור איש דביאן. לצערי זה זמן רב שאני מקבל פניות בנושאים שונים ומנסה לטפל בהם (חלק באופן ישיר, וחלק באופן עקיף) כדי לקדם, אך לא מוצא מישהו בקהילה בארץ שיקבל על עצמו את הנושא.
קפלן
אף־אחד לא ידע על המפגש? למיטב זכרוני הודיעו לך עליו לפני שהוא התקיים מתוך מטרה שאתם תדאגו לנוכחות כלשהי במפגש.
וויקי – כטבעם של מערכות וויקי, אפשר לשנות ולעדכן אותן. אתה יכול להוסיף את התוכן שנראה לך רלוונטי ללא שום קושי.
פורום – הפורומים שלכם אולי תוססים, אבל אין שום סיכוי שתראה אותי או אנשים כמוני שם. פורומים שמוחקים הודעות ישנות פשוט לא עושים לי את זה.
בכלל, כל ההתנהלות של אובונטו ככלל וישראל כפרט לא מוצאת חן בעיני. אנשים מעדיפים לפתוח באגים חדשים במקום לטפל בבאגים ישנים. ישנם באגים שנמרחים על־פני מספר גירסאות של אובונטו ללא טיפול הולם למרות שקיים עבורם פתרון, ישנם באגים שלא זוכים למענה כלל או שאנשים מעדיפים לפתור את הבאגים באמצעות מעקפים במקום בדרך המקובלת ועל הדרך להעביר את נושא הבאג גם ל־upstream, ובאגים שצורת הפתרון בהם פוגעת במשתמשים רבים (לבטל תכונות בכרטיס המסך כי לא נמצא פתרון? נו באמת).
אתם, כנציגים של אובונטו בארץ אמורים להיות קודם כל קשר בין המשתמשים להפצה, ורק לאחר מכן לדאוג לדברים אחרים או להתדיין בפורום למי יש טפט ורוד יותר על שולחן העבודה.
@דור: מפגש התרגום פורסם ב- ubuntu-translators ומומלץ לכל מתרגם להירשם לרשימת תפוצה זו, כמו גם לקרוא את הערך https://wiki.ubuntu.com/TranslatingUbuntu על מנת להבין את תהליך התרגום באובונטו. אני מסכים שלא היו מספיק דגשים בנושא.
קבוצה בלאנצ’פד: הבעיה עם האיחוד היא שהבעלים של הקבוצה לא בר השגה. אני מקווה של- Community Council יש הרשאות מתאימות כדי לעקוף אותו במידת הצורך.
ניהול לוקו: אם אתה מדבר על דולב שהאתר ubuntu-il.com בניהולו אזי מלכתחילה נוצר מצב שהפורומים והאתר בבעלותו. היה ניסיון להקים אתר יותר קהילתי (מבחינת בעלות) ב- ubuntu.org.il אבל הוא לא צלח. מבחינת עבודה בשטח והשקעה אין ספק שדולב הראה תוצאות טובות הרבה יותר מכל אדם אחר.
תמיד יש חילוקי דעות בנוגע לדרך בה הקהילה צריכה ללכת, וזה דבר בריא. במידה ויש נושאים שנראים לך לא נכונים אפשר לדון עליהם (כמו הדיון שהתחלת עכשיו בבלוג) ולהגיע להסכמה ולפעולה, ובמידת הצורך כאשר אין הסכמה אפשר לפנות לצינורות המקובלים באובונטו כדי להגיע לפתרונות.
בנוגע אלי, מבחינת זמן והשקעה ניהול לוקו הוא לא רלוונטי, כמו גם איש קשר (LoCo Contact). בזמן שיש לי אני מנסה לפעול בדברים מסויימים (כמו הקבוצה בלאנצ’פד) וכן זוכה לשיתוף פעולה מצד דולב.
אני חושב שהרבה דברים אפשר לקדם ביחד. אם יש דברים שאתה חושב שלא מתבצעים, אז תוכל לנסות לבצע אותם, ואם אתה חושב שמשהו או מישהו מונעים ממך לבצע אותם אז צריך להעלות את זה.
בכל מקרה אני מקווה שבמידה וידרשו חילופי תפקידים הם יתבצעו עם כמה שפחות שיקולי אגו וכמה שיותר שיקולים לטובת הקהילה וקידום אובונטו. לצערי נתקלתי בעבר במקרים של “היצמדות לכסא” ואני מקווה שהם לא יחזרו.
@ליאור: אני לא חושב שהמבחן העיקרי הוא השפעה בין לאומית, אך אין ספק שזהו נושא חשוב מאוד שלא מתעסקים בו מספיק בקהילת אובונטו המקומית. עם הזמן יש יותר ויותר פעילות כגון דיווח באגים והשתתפות בתהליכים העולמיים ואני חושב שיש מגמה חיובית בנושא.
איל, ההשפעה הבין לאומית נועדה כדי לפתור בעיות של הקהילה הישראלית. כך שבמקום להתעסק עם מעקפים ופתרונות שטחיים אפשר להשפיע בחו”ל ולפתור את הבעיה מהשורש.