Ubuntu One או Dropbox?

שלום לכולם,

בעקבות קניית המחשב החדש שלי ושידרוג הלפטופ הישן לאובונטו 10.04 החלטתי סוף סוף לנסות את התכונות של אובונטו כפי שהיא לפני שאני עושה שינויים.

אחד הדברים שרציתי לעשות הוא ליצור סינכרון בין המחשב נייד הישן לבין הטבוק החדש. לשם כך החלטתי להתנסות עם Ubuntu One שהיא שרות ענן בצורת תיקייה משותפת.

קצת על תיקיית ענן ענן:
ההשוואה הכי טובה של תיקיית ענן למשתמשי הקצה היא ל־”תיקייה משותפת של מסנג’ר, פשוט לא במסנג’ר”. בשיטה זו יש תיקייה באינטרנט, אליה ניתן להעביר קבצים ולגשת אליה מכל מחשב.

Ubuntu One היה מאכזב למען האמת, מהירות העלאה איטית מאוד, המערכת כולה הייתה מסובכת, במיוחד במנשק הדפדפן שלה. לפיכך החלטתי לנסות את Dropbox, תיקיית ענן מפורסמת מאוד.

Dropbox נמצאה פשוטה מאוד יחסית, גם המנשק דפדפן מאוד פשוט והגיוני, שלא נדבר על העובדה ש־Dropbox רצה על שלושת הפלטפורמות (לינוקס, מק וחלונות), מה שהיווה בונוס עבורי למקרה שארצה לשתף מחשב שהוא אינו לינוקס בהמשך.

Dropbox vs UbuntuOne

והמנצת היא ללא ספק הקופסה.

לאחר שבחרתי ב־Dropbox, כדי לסנכרן את תיקיות ההגדרות של התכנות השונות השתמשתי ב־”קישורים רכים”:

ln -s ~/.liferea ~/Dropbox/liferea

ובמכונה השנייה:

ln -s ~/Dropbox/liferea ~/.liferea

נו, אם כבר קוד סגור אז עד הסוף, אי־אפשר להגיד שלא ניסיתי. בתקווה שבקרוב יהיה פיתרון חופשי שיוכל להתחרות ב־Ubuntu One* ו־Dropbox הסגורות.

* – אמנם הקליינט של Ubuntu One חופשי, אך השרת סגור (כרגע בכל־אופן).

דור.

5 thoughts on “Ubuntu One או Dropbox?

  1. לדעתי יש הבדל מאוד גדול בין להרית קוד סגור על המחשב שלך המקומי, או להריץ רק קוד פתוח על המחשב המקומי, ולתקשר עם מערכות סגורות מרוחקות. זה כמו שתקנה מכשיר אנדרואיד/אופןמוקו/N900, ותגיד שזה לא משנה שזה קוד פתוח, כי אתה מדבר עם אנשים שמתמשים במכשרי קוד סגור.

  2. evp: ההשוואה שלך לא נכונה. UbuntuOne יכול (כרגע) לרוץ רק על אובונטו, אם אני רוצה להעלות קבצים ממחשב אחר זה חייב להיות אובונטו. לצפות בקבצים לעומת־זאת ניתן מכול מחשב דרך האתר. זה כמו שאם יהיה לי N900 רק בעלי N900 יוכלו לענות לי והשאר יאלצו להסתפק ברק לשמוע אותי.

    אני תמיד מעדיף תכנה חופשית, אבל לא כשזה חופש מזויף כמו מה שקנוניקל מוכרים פה, אלא חופש אמיתי. אם וכאשר UbuntuOne יהפכו לתכנה חופשית לגמרי, אין ספק שאני אשקול שנית שימוש בה, שלא נדבר על זה שאני מת להקים מערכת כזו ברשת הביתית שלי.

  3. ubuntu one באמת לא מדהימה במהירות שלה, אבל דווקא מבחינת קלות שימוש זה הדבר הכי נוח בעולם. פשוט גוררים קבצים לתיקיה המשותפת, וזהו בערך – אחרי שנתיים הקובץ יהיה באינטרנט.

    ועכשיו עוד יותר ברצינות, שמתי לב שקבצים קטנים מסתנכרנים מאוד מהר, ואילו קבצים גדולים לוקחים הרבה יותר זמן ממה שהם אמורים לקחת (ביחד לגודל הקובץ כמובן).

  4. מערכת כזאת ברשת הביתית שלך? מה הבעייה?
    אתה יכול להגדיר שעל אחד המחשבים הנייחים יהיה שרת SSH, ואז תשתמש בSFTP כדי להעביר את הקבצים.

  5. הי,

    לסינכרון מכונות באופן אישי אני משתמש בunison, התוכנה קצת מוזרה אבל עושה את העבודה בצורה מעולה ובשום פנים ואופן לא מעלה את הקבצים שלי לשרת מרוחק o.O

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *