מישהו אמר N900?
דור.
מישהו אמר N900?
דור.
שלום לכולם,
אתמול מרק שטלוורת’ הכריז בבלוגו: שאחרי הרבה לבטים, הוא ויתר על השם Naiant Nailtail “נמפת מים בעלת זנב דוקרני” ולגרסה הבאה הבאה (11.04) יקראו Natty Narwhal.
מתוך בלוגו:
The Narwhal, as an Arctic (and somewhat endangered) animal, is a fitting reminder of the fact that we have only one spaceship that can host all of humanity (trust me, a Soyuz won’t do for the long haul to Alpha Centauri). And Ubuntu is all about bringing the generosity of all contributors in this functional commons of code to the widest possible audience, it’s about treating one another with respect, and it’s about being aware of the complexity and diversity of the ecosystems which feed us, clothe us and keep us healthy. Being a natty narwhal, of course, means we have some obligation to put our best foot forward. First impressions count, lasting impressions count more, so let’s make both and make them favourable.
השם Natty Narwhal הוא בהחלט שם יפהפה, פרוש השם הוא חדשן חדקרן (או נרוואל) נאה, מאורגן, אלגנטי. – אני אישית אקרא לו בישראל: נרוואל נאה. שם אצילי, מתאר נופח של סדר יחד עם מראה מרשים – בדיוק כמו אובונטו.
מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית:
חדשן חדקרן (נארוואל) (Monodon monoceros) הוא מין מסדרת הלווייתנאים המצוי באזור הארקטי, אחד משני מינים ממשפחת החדשיניים (השני הוא לבנתן לבן) ומין יחיד בסוג חדשן.
המאפיין הבולט ביותר של הזכרים הוא החט המסולסל אשר יוצא מצדו השמאלי של הלסת העליונה, החט עשוי להגיע לאורך של 3 מטר (לעומת אורך גוף של 7 עד 8 מטר) ולשקול עד 10 קילוגרם. בערך לאחד מתוך 500 זכרים ישנם שני חטים, הדבר קורה כאשר השן הימנית, הקטנה בדרך כלל, גדלה אף היא. לעתים נדירות גם לנקבה יש חט, וישנו מקרה אחד מתועד של נקבה בעלת שני חטים.
נקווה שכשמו, יהיה נאה מתמיד.
דור 🙂
סרטון לסיום:
שלום לכולם,
אחת הבעיות עם תכנות המילון הנפוצות בלינוקס, בינהן StarDict ו־GoldenDict, היא שהם לא מילונים עצמאיים אלא תכנות שיודעות לפענח מילונים של כל מני תכנות.
בימים האחרונים התקנתי לסבא של חברה שלי את אובונטו לאחר לא מעט נסיונות כושלים להתקין לו Windows XP. אחד הדברים שהיו לו הכי חשובים זה מילון עם מקש־חם. כך הגעתי ל־GoldenDict.
הבעיה שלי עם GoldenDict הייתה שלא היו לו מילונים עצמאיים ולא הצלחתי למצוא מילונים בשום מקום! אחרי הרבה מאוד חיפושים הצלחתי לפענח את התעלומה.
ניתן להוריד מילונים בתוך קובצי exe מהאתר של Babylon ובאופן מפתיע, את קובצי ה־exe הללו ניתן לפתוח באמצעות Archive Manager של Gnome (או בעברית צחה: file-roller), שם תמצאו את קובצי BGL, הלוא הם קובצי התרגום 🙂
בהצלחה 🙂
דור.
שלום לכולם,
אני לא יודע מי מכם עוקב או זוכר, אבל בזמנו אי שם הצגתי דפדפן בשם Midori.
הרעיון של הדפדפן הוא מאוד פשוט: כמה שיותר קל, כמה שיותר עומד בתקנים, כמה שיותר מהיר. אני חייב לציין שללא צל של ספק הדפדפן עומד בכל שלושת הקריטריונים הללו בכבוד רב!
אני חושב שהדפדפן עבר שלב בחייו ועתה לא רק שהוא יציב פי כמה מהפעם הקודמת שכתבתי עליו, הוא גם מכיל תוספים (AdBlock Plus?) והתחושה הכללית היא דפדפן הרבה יותר מוכן לשימוש, למרות שפה ושם יש לו תקלות…
אם לא ציינתי את זה כבר: הדפדפן הזה מהיר. כמה מהיר? מאוד מהיר. כ”כ מהיר שכשפתחתי אותו לראשונה הרגשתי משב רוח של “וואו כמה שזה מהיר!!!”. ובגלל שבדר”כ התחושות שלי נכונות, רציתי לאמת את זה עם קצת בדיקות.
אז קודם־כל הרצתי את SunSpider כדי לבדוק, הנה התוצאות.
לא כ”כ ברור מזה כמה זה טוב.. אז השוותי את הנתונים עם פיירפוקס (3). התוצאה? מידורי פי 2.57 יותר מהירה.
הרצתי את אותה הבדיקה גם על כרומיום (5). התוצאות לא מפתיעות האמת. מידורי פי 1.15 יותר מהירה. זה גם אומר משהו על פיירפוקס אם תשאלו אותי.
ניסיתי גם להריץ את PeaceKeeper, אך באופן די מפתיע הוא נעצר במידורי בשלב החיפוש (שלב 3). פיירפוקס וכרומיום שניהם עברו את המבחנים, פיירפוקס עם 431 נק’ וכרומיום עם 1336.
כמובן שאחרי הבדיקה אצתי רצתי ליידע את המפתחים ונקווה שבגרסה הבאה זה כבר יעבור חלק.
בדיקה שלישית שעשיתי הייתה Acid. שלושת הדפדפנים עברו את Acid1 ו־Acid2 עם תוצאה זהה. ב־Acid3 קרה דבר מעניין:
מידורי סיים את המבחן ברגעון (פעם הייתה קופצת הודעה עם הזמן, למישהו יש מושג לאן זה נעלם?), לכרומיום לקח מעט יותר זמן, אבל סיים גם מאוד מהר, שניהם עם 100/100. לפיירפוקס לקח פי כמה וכמה זמן לסיים עם 93/100.
קצת על האפשרויות:
ישנן לא מעט אפשרויות במידורי, למרות שלעומת המבחר העצום של כרומיום ופיירפוקס זה לא נראה כ”כ הרבה, אותי זה מספק כרגע.
הדפדפן מגיע עם אפשרות מובנית לבטל טעינת תמונות, סקריפטים, שליטה על אבטחת HTML, עבודה מול עוגיות (כולל מחיקה אוטומטית תוך זמן מוקצב), החלפת זהות (שהדפדפן יוצג ככרום, פיירפוקס, אייפון, IE וכד’), גלישה פרטית, בדיקת איות ועוד…
כמו־כן הדפדפן מגיע עם תכונות חיפוש שמוכרות לנו הן מכרומיום והן מפיירפוקס. כבררת־מחדל יש לדפדפן תיבת חיפוש בצד, אך ניתן להסיר אותה. בין אפשרויות החיפוש ניתן בקלות מפתיעה לתת קיצורים לחיפושים וכך להשתמש בשורת הכתובת לחיפוש מהיר. למי שלא הבין, דוגמה: g ddorda יחפש בגוגל את המילה ddorda. עם־זאת, ניתן לבחור מבין החיפושים שיצרתם את החיפוש שישמש לכתובת במידה והיא לא כתובה באופן תקין, כלומר שאם אני פשוט אכתוב ddorda הוא יחפש את זה בגוגל אצלי.
אפשרות נחמדה נוספת היא התוספים. אמנם אין יותר מדי תוספים, אך אני מוצא תשובות לכל הדברים שאני צריך.
אחד התוספים היעילים יותר הוא חוסם הפרסומות, שמשתמש ברשימות הפילטרים של AdBlock Plus. אני אישית ממש שמחתי לראות דבר כזה, בהתחשב שהדפדפן עדיין לא הגיע לגרסה הראשונה זה ממש מרשים!
תוסף נוסף שהתנסיתי בו ובהחלט אהבתי, הוא קורא ה־RSS ו־Atom, שהדבר היחיד שחסר לי בו הוא סימון נקרא/לא נקרא.
גם נראה שהדפדפן יודע לקרוא סקריפטים של GreaseMonkey, אבל לא יצא לי להתנסות 🙂
אז מה החולשות?
כמובן שמידורי עדיין בשלבי פיתוח ולכן יש לו גם בעיות. הבעיה העיקרית שהייתה פעם, היא קריסות, אך בגרסה האחרונה של מידורי לא נתקלתי ולו בקריסה אחת. כך או כך הדפדפן לא היה קורס מאתרים, אלא ממשחקים עם הגדרות. בינתיים לא נתקלתי בזה, אך יש חשש.
בעיה שנייה היא שיש אתרים שהדפדפן מתחיל לזחול ולהתקע כשנכנסים אליהם. עוד לא מצאתי את הגורם לכך, אך אני יכול לספר שזה קורה לי בדפי הניהול של אתרי הדרופל שאני בונה ובאתר OMG!Ubuntu!. חוץ מזה עוד לא נתקלתי בבעיה הזו בשום מקום, אבל שוב, יש חשש.
בקיצור ולעניין, אמנם Midori עדיין בשלבי פיתוח ועוד לא שחררו את הגרסה הראשונה אפילו, אך הדפדפן כבר במצב שמיש ומכיל תכונות של דפדפן מתקדם. אם אתם מחפשים דפדפן חדש ואתם בקטע של בדיקות, שווה לנסות 🙂
אני כרגע משתמש ב־Midori לגלישה ובפיירפוקס לפיתוח. את כרומיות התקנתי במיוחד עבור הבדיקות.
שימו־ב: מידורי במאגרים של אובונטו לא מעודכנת! מומלץ להתקין מה־PPA!
דור 🙂